Wat is renovlies (behang)?

Wat is renovlies (behang)?

Je hebt vast wel eens gehoord van renovlies, maar wat is het eigenlijk? Renovlies is een populair materiaal dat wordt gebruikt om muren in huis te bedekken en te renoveren. Het is een veelzijdige en duurzame keuze die steeds vaker wordt gebruikt door huiseigenaren om hun interieur een nieuwe en frisse uitstraling te geven.

Wat is Renovlies?

Renovlies is een materiaal dat wordt gebruikt om muren te bedekken en te versterken. Het bestaat uit een laag papier of textielvezels die zijn verlijmd op een rol. Dit materiaal lijkt op gewoon behang, maar het is veel sterker en duurzamer. Renovlies heeft een gladde en egale textuur, en het kan worden overschilderd met verf in elke gewenste kleur. Dit maakt het een populaire keuze voor mensen die hun muren willen renoveren zonder de kosten en moeite van het stucen van de muren.

Toepassing van Renovlies

Renovlies kan op verschillende manieren worden toegepast in huis, en het is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen:

 1. Renovlies wordt vaak gebruikt om muren af te werken in woonkamers, slaapkamers, gangen en andere ruimtes. Het zorgt voor een strakke en egale afwerking die er professioneel uitziet.
 2. Als je al behang op je muren hebt, kan renovlies erover worden aangebracht om een nieuwe look te creƫren. Het verbergt eventuele oneffenheden in het oude behang en zorgt voor een frisse uitstraling.
 3. Renovlies wordt vaak gebruikt als alternatief voor traditioneel stucwerk. Het is sneller en gemakkelijker aan te brengen, en het vereist geen droogtijd zoals stucwerk dat wel doet.
 4. Renovlies kan ook worden toegepast in vochtige ruimtes zoals de badkamer, mits het wordt afgewerkt met waterbestendige verf. Dit maakt het geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Voordelen van Renovlies

Renovlies heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere wandafwerkingen, en daarom is het zo populair geworden bij huiseigenaren. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Renovlies is extreem duurzaam en bestand tegen slijtage. Het kan jarenlang meegaan zonder te vervagen of te beschadigen.
 2. Het is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Een vochtige doek is meestal voldoende om vlekken of vuil te verwijderen.
 3. Renovlies kan in elke gewenste kleur worden geschilderd, waardoor je volledige vrijheid hebt om je interieur aan te passen aan je persoonlijke smaak.
 4. Renovlies kan oneffenheden en scheurtjes in muren verbergen, waardoor je geen extra werk hoeft te doen om je muren glad te maken.
 5. Het aanbrengen van renovlies is over het algemeen sneller dan traditioneel stucwerk, wat kan resulteren in lagere arbeidskosten.

Hoe wordt Renovlies aangebracht?

Het aanbrengen van renovlies kan het beste worden uitgevoerd door een ervaren vakman, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen als je handig bent. Hier zijn de algemene stappen voor het aanbrengen van renovlies:

 1. Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en vlak zijn voordat je begint. Eventuele scheurtjes of gaten moeten worden gerepareerd.
 2. Breng behanglijm aan op de muur met een roller of kwast.
 3. Rol het renovlies voorzichtig uit over de gelijmde muur en druk het stevig aan om luchtbellen te voorkomen.
 4. Snijd het overtollige renovlies af met een scherp mes langs de randen en hoeken van de muur.
 5. Laat het renovlies goed drogen en schilder het dan in de gewenste kleur.

Conclusie

Renovlies is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat steeds populairder wordt bij huiseigenaren. Het biedt een eenvoudige en kosteneffectieve manier om muren te renoveren en te verfraaien. Met de vele voordelen die renovlies te bieden heeft, is het zeker de moeite waard om te overwegen voor je volgende huisproject. Of je nu op zoek bent naar een strakke afwerking voor je woonkamer of een alternatief voor traditioneel stucwerk, renovlies kan de oplossing zijn die je zoekt.

Wat is renovlies (behang)?
Schuiven naar boven